Blog

Je curriculum vitae: heb jij de basics beet?

Je hoort het waarschijnlijker vaker dan je lief is: zorg ervoor dat je cv opvalt. Uitstekend advies, natuurlijk. Al is het goede raad met een risico. Want verlies je jezelf in tierlantijntjes vóór je de belangrijkste onderdelen op een rijtje hebt? Dan val je op door onvolledigheid. Check daarom eerst of je cv alle basics bevat.

Kleef je kop erop

Eerste checkpoint: prijkt je profielfoto bovenaan je cv? Dat is altijd een goed idee. En je hoeft er echt niet als Matthias Schoenaerts of Dina Tersago uit te zien. Het draait niet om aantrekkelijkheid, maar om herkenbaarheid.

Een recruiter onthoudt je werkervaring en vaardigheden via je gezicht. En ontmoet hij of zij je later voor een sollicitatiegesprek? Dan kom je meteen vertrouwder over. Gezichten verrichten nu eenmaal wonderen: people buy people.

Krijg je stress bij de zoektocht naar een geschikte foto? Hoeft niet. Als hij maar professionaliteit en vriendelijkheid uitstraalt. Ga op zoek naar een foto die weerspiegelt hoe jij eruitziet op een sollicitatiegesprek of een eerste werkdag. Daarmee zit je altijd goed. Tenzij je gaat werken in je zwembroek of galajurk, natuurlijk.

Het draait niet om aantrekkelijkheid, maar om herkenbaarheid.

curicculum vitae
productie

Cruciale contactgegevens

Heel wat sollicitanten laten zich gaan bij de uitgebreide opsomming van hun persoonsgegevens. Begrijpelijk, want dat is ‘veilige’ informatie. Je burgerlijke staat of nationaliteit is nooit fout. Maar zulke informatie is ook zelden nodig. Laat overbodige gegevens liever achterwege. Want een recruiter scant je cv in enkele seconden. Dan wil je toch dat hij blijft hangen bij een relevante werkervaring in plaats van bij je geboorteplaats, niet?

Wél cruciaal, maar vaker over het hoofd gezien? Je contactgegevens. Soms krijgt een recruiter alleen je cv en/of motivatiebrief te zien. Vertrouw dus niet op het postadres op je envelop of het e-mailadres waarmee je je sollicitatiemail verstuurde. Plaats je contactgegevens altijd prominent in beeld. Dan wacht je niet vruchteloos bij je smartphone.

Ben je bovendien actief op LinkedIn? Voeg dan een link naar je profiel toe. Zo creëer je een extra contactmogelijkheid.

Een recruiter scant een cv in enkele seconden. Dan wil je dat hij blijft hangen bij een relevante werkervaring in plaats van bij je geboorteplaats

Welke werkervaring?

Je professionele ervaring is het belangrijkste onderdeel van je curriculum vitae. Toch is dat geen synoniem voor een eindeloze reeks studentenjobs. Beperk je cv tot één, maximaal twee pagina’s.

Voor mensen met maar enkele jobs op de teller is dat geen probleem. Maar heb jij tientallen jaren werkervaring? Vraag je dan af welke jobs je kunt schrappen of samenvoegen. Bundel bijvoorbeeld drie verschillende functies voor dezelfde werkgever in één tekstregel. Relevantie en actualiteit zijn handige criteria. Bovendien gaan ze hand in hand: hoe ouder een werkervaring, hoe minder relevant ze is.

Het omgekeerde geldt vaak voor je meest recente werkervaring. Check regelmatig of je cv nog up-to-date is. En of er geen interessant project ontbreekt.

(Cv’s) schrijven is schrappen

Opleidingen, talenkennis, vrijwilligerswerk: wat vermeld je allemaal? Opnieuw: hoe beknopter, hoe beter. Een lijst van tien uiteenlopende cursussen wordt amper gelezen. Een opsomming van drie relevante opleidingen oogt een pak overtuigender. Bovendien kun je extra informatie kwijt in je motivatiebrief en op je LinkedIn profiel.

De basics van je cv samengevat? Maak de recruiter duidelijk wie hij contacteert, waarom hij je uitnodigt voor een gesprek, en hoe hij dat doet. ‘Less is more’ is je belangrijkste gebod, met relevantie als scherprechter.

Geen werkervaring?

Wat doe je als je nog geen werkervaring hebt? Hoe zet je je vaardigheden het best in de verf? En hoe ga je van een volledig naar een opvallend cv? Stuk voor stuk vragen waarop je in de volgende blogs een antwoord krijgt